perjantai 1. kesäkuuta 2018

Voikukkasiirappia

Törmäsin nyt keväällä netissä voikukkasiirappiin. Koska villivihannekset ja oman pihan kasvien hyödyntäminen kiinnostaa minua kovasti, oli ohjetta kokeiltava. Tätä siirappia kutsutaan myös vegaanihunajaksi, sillä maku muistuttaa yllättävän paljon hunajaa.

Ensin keräsimme lasten kanssa kaikki pihamme voikukan kukinnot kulhoon. Seuraavaksi huuhdoin kukat kylmällä vedellä. Aikaa vievin osio oli kukan terälehtien irrottelu. Laitoin ne suoraan kattilaan ja laskin vettä päälle niin, että terälehdet peittyivät.


Keittelin voikukkasoppaa noin 15 minuuttia ja siivilöin sen kankaan läpi. Seuraavaksi kuumensin jäljelle jääneen mehun (puristin terälehdistä kaiken nesteen) ja lisäsin sokeria suunnilleen saman verran kuin mehua oli. Tätä mehu-sokeriseosta keitellään kunnes jäljellä on paksuhkoa siirappia. Seosta kannattaa sekoitella ja mahdollinen vaahto kannattaa kuoria pois.


Säilöin siirapin puhdistettuun lasipukkiin ja laitoin jääkaappiin. Siirapin pitäisi säilyä viileässä muutaman kuukauden ajan.

Tämä herkku toimii varmasti mainiosti vaniljajätelön tai lettujen kanssa. Ja hunajaa kaipaavien vegaanien kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti