torstai 14. kesäkuuta 2018

Valoa tupaan

Meidän kodissa on kesän aikana tiedossa hieman uusia huonejärjestelyitä. Seitsemän henkeä rajallisiin neliöihin vaatii hieman järjestelyitä, varsinkin lasten kasvaessa. Asumme siis -92 rakennetussa, yksikerroksisessa omakotitalossa. Asuinneliöitä on n. 104 ja makuuhuoneita kolme, joista kaksi melko pieniä.

Monet ihmiset ovat ihmetelleet, kuinka mahdumme seitsemänhenkisenä perheensä asumaan näin pienessä talossa. Kieltämättä joskus kaipaan kotiimme yläkertaa, joka ehkä jakaisi lasten kohellusta ja meteliä toiseenkin kerrokseen. Kotimme on kuitenkin melko kompakti, eikä turhia neliöitä juurikaan ole. Asuinkustannukset ovat myös pienet, sillä lämmitykseen riittävät pelkkä takka ja leivinuuni (pesuhuoneen lattialämmitystä lukuunottamatta). Tässä talossa on siis järkevää asua, eikä tämä mielestäni ole edes kovin pieni, vaan juuri sopiva.

Kahdella vanhemmalla lapsella on omat huoneet ja tähän saakka kolme nuorinta ovat nukkuneet samassa huoneessa meidän vanhempien kanssa. Tämä järjestely on toiminut mainiosti, mutta nyt kaksostenkin on aika saada oma huone. Ja ehkäpä nuorimmainenkin siirtyy samaan huoneeseen piakkoin.

Olohuoneemme yhteydessä on pieni takkanurkkaus, joka on nyt toiminut leikkihuoneena. Tästä tilasta on tarkoitus tehdä meidän vanhempien makuuhuone. Projekti on nyt aloitettu sillä, että maalasimme takan, leivinuunin ja kaksi tiiliseinää valkoisiksi, sillä kaipasimme hieman avaruutta ja valoa. Punatiilisinä seinät ja uuni imivät kaiken valon ja tekivät varsinkin takkanurkkauksesta ahtaan ja pimeän.

Ennen

Jälkeen

Maaliksi valitsimme Domus Naturan savimaalin, jonka tilasimme Riitmotista. Tätä tilausta tehdessä sattuikin hauska juttu. Emme nimittäin ollenkaan tajunneet, että tämä ihana puoti sijaitsee aivan lähellä, viereisellä paikkakunnalla. Asian selvittä sjelimmekin hakemaan maalin ja tutuistuimme samalla tähän aarreaittaan.

Sopivan maalin valintaan vaikutti luonnonmukaisuus ja maalin piti toki kestää myös lämmönvaihteluita. Aika näyttää kuinka maali kestää elämää. Ainakin maalattavuudeltaan ja peittävyydeltään se oli oikein miellyttävä! Ohessa hieman kuvia ennen ja jälkeen maalauksen.

Takka ennen ja jälkeen

Tätä remonttiasiaa on luvassa lisää. Tapettia pitäisi valita, kehitellä väliseinää, miettiä kalusteita... Joten jatkoa seuraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti