keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Nuudeli-kasviskeitto

Meillä on aika usein tilanteita, kun ruokaa joutuu taikomaan siitä mitä kaapeista milloinkin sattuu löytymään. Tällainen tilanne oli esimerkiksi tänään. Lapsille piti saada ruokaa nenän eteen ja aivot raksutti tyhjää. Hetken kaappeja tutkittuani löysin pussillisen nuudeleita, keittojuureksia, linssejä, kookosmaitoa ja maissipussin jämän. Näistä aineksista syntyi herkullinen, vegaaninen nuudeli-kasviskeitto. Laitan sinnepäin-reseptin tähän ylös, ettei se katoa mielestäni.

Nuudeli-kasviskeitto:

sipulia
valkosipulia
inkivääriä
mausteita (itse laitoin kurkumaa, paprikaa ja currya)
suolaa
mustapippuria rouhittuna
soijaa
1 tölkki kookosmaitoa
1 prk paseerattua tomaattia
keittojuureksi (tai esim. kasvissuikaleita)
nuudeleita
maissia
linssejä (itse laitoin punaisia)

Kuullotin sipulia, valkosipulia ja inkivääriä pienessä määrässä öljyä kattilassa, Heitin sekaan mausteet, keittojuurekset ja maissin. Seuraavaksi lisäsin paseerattua tomaattia ja vettä, Huuhtelin lissit ja lisäsin keittoon. Lopuksi lisäsin kookosmaidon ja nuudelit. Hetki keittelyä ja herkku on valmis.


Tällaisiin keittoihin on helppo upottaa kaapista löytyviä jämiä. Seuraavalla kerralla laitan sekaan vielä pilkottua paprikaa tai pakasteherneitä. 

En ole itse syönyt juuri lihaa viime vuoden heinäkuun jälkeen ja tämä keitto korvaa mainiosti aikaisemman lempiruokani broilerikeiton. Hyvää, lämmittävää ja lihatonta ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti