maanantai 21. toukokuuta 2018

Piirakkaa vuohenputkista

Villivihannekset ovat nyt parhaimmillaan. Mikä olisi parempaa, kuin hakea ruokaa omalta pihalta tai lähimetsästä. Tänä keväänä olen ensimmäistä kertaa kerännyt ja syönyt vuohenputkea. Eilen siitä jalostautui juustoinen piirakka. Alkuperäinen ohje löytyi Hidasta elämää-sivustolta ja muuntelin sitä hieman omien raaka-aineiden mukaan.

Juustoinen vuohenputkipiirakka

Pohja:

2dl kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja
1dl kermaa
0,8dl oliiviöljyä
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Täyte:

3-4dl hienonnettua vuohenputkea (huuhdo hyvin kerättyäsi)
2dl kermaa
1 muna
paketti fetajuustoa
juustoraastetta
auringonkukansiemeniä oman maun mukaan
10kpl basilikan lehtiä
2 valkosipulin kynttä
ripaus suolaa
mustapippuria

Pohjan ainekset sekoitetaan keskenään ja pohja taputellaan pyöreään, voideltuun piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla ja esipaista n. 10 minuuttia 175asteessa.


Hienonna valkosipulin kynnet ja basilikan lehdet. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään (vatkaa muna kerman sekaan) ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen juuston suolaisuuden takia. Paista piirakkaa n. 20 minuuttia 175asteessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti