lauantai 9. helmikuuta 2019

Nopeeta ja helppoa

Arvostan paljon nopeita ja helppoja arkiruokareseptejä. Plussaa on jos tiskiä tulee mahdollisimman vähän, tarpeet löytyvät aina kaapista ja ruoka maistuu kaikille. Okei, ehkä viimeinen kohta on täysi mahdottomuus (viittaan tällä omaan jälkikasvuuni, jonka makumieltymykset ja lempiruoat vaihtuvat silmänräpäyksessä) .Nyt tahdon jakaa yhden kattilan-reseptin, joka valmistuu helposti vaikkapa leivinuunissa (tai sähköuunissa tai vaikka hellan levyllä).

Helppo linssikeitto

2dl (punaisia) linssejä
reilun kokoinen sipuli
3kpl valkosipulinkynsiä
paprika
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 tlk tomaattimurskaa
4-5dl vettä
kookosmaitoa tai - kermaa
mausteita

Nämä kaikki ainekset yhdistetään kattilaan tai pataan ja laitetaan uuniin hautumaan. Sipulit ja paprika toki pilkotaan ensin ja linssit kannattaa huuhdella. Sitten vain odotellaan että keitto on valmista. 

Helppoa vai mitä.

Resepti on hyvin suurpiirteinen ja sitä voi muokata sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Esimerkiksi kookosta inhoava voi korvata kookosmaidon kaura- tai ruokakermalla.

Mausteiden kanssakin voi olla luova ja laittaa juuri niitä mistä pitää. Itse laitoin suolaa, pippuria, paprikajauhetta, kurkumaa ja cayannepippuria.

Veden määrää lisäämällä tai vähentämällä keiton paksuutta on helppo säätää. Itse käytin tähän keittoon myös pussin pohjalta hieman vihreitä linssejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti